Klantvriendelijkheid (2)

Posted: 29th April 2011 by Fred van Ommeren in Diverse
Tags: , ,

En dan is er nog XS4ALL. Na meer dan een decennium gebruik te hebben gemaakt van KPN internet was ik het zat. Het geklooi met het aan alle kanten dichtgetimmerde modem (Experiabox, the horror) begon me zodanig tegen te staan dat er geswitcht moest gaan worden. Gezien het gehucht waar ik woon, had ik niet veel opties. Eigenlijk alleen ADSL en dan ook nog max 8Mb (wat effectief maar 6Mb blijkt te zijn, afstand centrale enzo). En dan liefst met wat mogelijkheden qua modem. Na veel zoeken en lezen viel de keuze voor XS4ALL. Dus op 25 maart via de website aangevraagd. Alles ingevuld inclusief contractnummer van het KPN abonnement want er moest overgestapt worden, met nummerbehoud van de telefoon. Keurig een bevestigingsmail gekregen en daarin o.a. de tekst “Bedankt voor uw keuze voor XS4ALL. Uw bestelling is aangekomen bij onze Klantenservice. Wij gaan voor u aan de slag!”
Goed, geregeld zou je zeggen. Ja, dat zou je zeggen….
Dinsdag 29 maart krijgt mijn vrouw telefoon. Van XS4ALL. Of ze even het contractnummer van de KPN wilde doorgeven. Vreemd, dat had ik toch echt ingevuld, maar goed.. kan gebeuren. Ze had op dat moment het contractnummer niet bij de hand en zat die dag de hele dag in overleg. Of ik even terug kon bellen. Maar natuurlijk, alles voor het goede doel. Contractnummer opgezocht en XS4ALL gebeld. Naar wat gezoek en overleggen met collega’s deelde de medewerker mij mee dat hij helemaal geen gegevens van mij in het systeem kon vinden. Vreemd, aangezien ze toch echt mij vrouw gebeld hadden. Op mijn vraag hoe ze dan aan dat nummer kwamen had hij geen antwoord. Verontschuldigingen hier, excuses daar en enorm veel begrip van mijn kant, want: kon gebeuren. Alle gegevens weer, nu via de telefoon, doorgegeven en de medewerker maakte ter plekke een nieuwe aanvraag. Inclusief het contractnummer van de KPN. Weer kreeg ik een bevestigingsmailtje.
Goed, alsnog geregeld zou je zeggen. Ja, dat zou je zeggen….
28 april, een maand later. Toch maar eens bellen wat de stand van zaken is. Weer zoeken en overleggen.. en jaar hoor: niet bekend in het systeem.
Kort samengevat: 2 keer aangevraagd. 1 keer zelf via internet, 1 keer door een medewerker van XS4all zelf. De eerste keer net lang genoeg bekend in het systeem om gebeld te worden waarna die aanvraag plotsklaps spoorloos is, de tweede keer helemaal geen aanvraag te vinden.
Zou XS4ALL mij soms niet als klant willen? Moet ik het nu echt nog een derde keer aanvragen? Wie zegt mij dat het dan wel goed gaat? Mijn vrouw heeft het wel gehad, ik ben wat eigenwijzer.
Trouwens, een van de dingen die je krijgt is gratis hotspots. Best handig als je binnen Nederland een weekje op vakantie gaat. Zoals ik binnenkort. Maarja, door deze actie zal ik er waarschijnlijk geen gebruik van kunnen maken. Jammer. En iedereen mij maar vertellen dat XS4ALL echt zoveel beter is dan KPN… Wordt ongetwijfeld vervolgd..

  1. Dag Fred,

    Jeetje, dat was inderdaad niet bepaald klantvriendelijk. Ik kan me voorstellen dat als dat je eerste contact met een bedrijf is dat je je afvraagt hoe een bedrijf, met een dergelijk gebrek aan klantvriendelijkheid, überhaubt kan bestaan. En dan het nog 3 keer gewoon fout kan laten gaan! Ongeloofelijk. Ik ben even in de digitale pen geklommen omdat ik me temeer verbaas omdat ik juist wel een klantvriendelijke ervaring had met de mannen van XS4all. Maar dat is eerlijkheidshalve gezegd, ook al weer wat jaartjes geleden. Jammer dat ze hun klantvriendelijkheid van toen lijken te zijn kwijtgeraakt. Ik hoop dat je inmiddels weer, met highspeed, op de digitale snelweg zit!

    Groet,

    Marloes

  2. Paul says:

    Had ook een positief beeld van XS4ALL. Tot ik er mee in zee ging. Op 11 december 2011 besteld, alles netjes ontvangen en op 20 december door de monteur geïnstalleerd (was toch gratis, dus waarom zelf gaan klooien?). Alles werkte, alleen de telefoon moest door mijn oude provider nog geporteerd worden. Vandaag, 3 januari 2012 werkt de telefoon nog steeds niet, de tv inmiddels niet meer en blijkt het hele spul administratief ergens te zijn ‘vast gelopen’. Had al een kwartier in de wacht gestaan en krijg te horen dat het wel meer dan een kwartier kan duren voor in doorverbonden wordt met de drukte. Dus zeg ik: jullie fout, jullie probleem, los het op en bel me terug. Nee, dat mag dan weer niet.
    Wat een eikels. Klantvriendelijkheid wordt echt een uitstervend begrip in NL.

  3. BestLatisha says:

    I have noticed you don’t monetize your page,
    don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month
    because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra money, search for:
    Ercannou’s essential adsense alternative