Vierhouten Pallets Nederland Rally

Posted: 13th October 2006 by Fred van Ommeren in Foto's, Race/rally
Comments Off on Vierhouten Pallets Nederland Rally

De weersvooruitzichten waren niet best: 90% kans op neerslag. Regenjas en paraplu ingepakt dus (en natuurlijk de camera) en op naar Barneveld voor de Vierhouten Pallets Nederland Rally, vroeger beter bekend als de Tulpenrally. Daar aangekomen bleekt het weer niet tegen te vallen. Op een paar kleine buien na is er eigenlijk geen neerslag gevallen. Warm was het echter niet! Dat belette de deelnemers niet om weer ontzettend hard te gaan.

Net als de voorgaande jaren is de ontknoping wederom in de laatste 3 proeven gekomen. In Barneveld en Putten was het tot de laatste proeven spannend. De laatste proeven zijn scherprechter en het komt aan op het hoofd koel houden, vertrouwen op het materiaal en finishen!

Door het uitvallen van M. van Eldik met de Subaru Impreza WRC heeft F. van Eerd, welke lange tijd het tempo van M. van Eldik niet kon volgen, de Vierhouten Pallets Nederland Rally 2006 gewonnen. Een brandje aan boord van de auto dwong de Subarurijder tot stoppen en de officials hebben de auto ter plekke kunnen blussen. Met deze ontwikkeling aan de kop roken zowel R. Leemans als P. van Hoof hun kansen om eveneens in de top 3 te finishen, met beide goede tijden op KP9 kwamen ze dichterbij aan op dat moment koploper F. van Eerd. Op KP10 echter wist F. van Eerd weer de snelste tijd te noteren en verzekerde hiermee de eindoverwinning.

Foto’s? Ja hoor… klik hier maar!

Comments are closed.